Onze werkwijze in een notendopAlgemeen
Nadat u via mail of telefonisch uw wensen kenbaar heeft gemaakt, bekijken wij of we deze voor u kunnen realiseren. Wij sturen u dan een vrijblijvende offerte, eventueel aangevuld met enkele digitale voorbeelden zodat u een goed beeld krijgt van het eindproduct. Tevens geven we hierbij aan wat de levertijd is. Gaat u hiermee akkoord, dan gaan we aan de slag.

Prijzen
Elke borduring is anders en daardoor uniek. De prijs is dan ook per borduring verschillend en afhankelijk van:
  • het aantal steken
  • het formaat van de borduring
  • het aantal te gebruiken kleuren
  • het aantal te borduren stuks
  • het te borduren materiaal
 

Afbeelding invoegen  

Digitaliseren: de basis voor een mooie kwaliteit borduring!
Het digitaliseren van een (bedrijfs)logo, patroon, naam of tekst naar een digitaal borduurbestand is één van de meest belangrijke stappen in het hele proces. Een borduurmachine kan geen grafische bestanden lezen. Deze bestanden zullen dus altijd moeten worden omgezet naar een voor de machine leesbaar bestand, ook wel digitaliseren genoemd. De uiteindelijke kwaliteit van de borduring hangt sterk af van de kwaliteit van dit digitaliseren.
 
Dit digitaliseren is een handmatig proces en vergt tijd, inzicht, kennis, ervaring en creativiteit. 
 
Verschillende factoren zijn bepalend voor het uiteindelijke resultaat, denk hierbij aan steeksoort, steekrichting (lichteffect), grootte, volgorde van borduren, soort ondergrond, dichtheid, kleurverandering etc. De kosten voor dit digitaliseren zijn afhankelijk van de complexiteit van de afbeelding en bedraagt minimaal € 25,00 euro per bestand. Het borduurbestand blijft eigendom van onze studio. U betaalt eenmalig deze digitaliseringskosten. Voor een vervolg opdracht maken wij gebruik van dit bestand en kunnen u dan snel van dienst zijn. 
 
Om uw (bedrijfs)logo of afbeelding om te kunnen zetten hebben wij uw ontwerp nodig. Dit kunt u aanleveren in een 'jpg / jpeg' bestand of in een vector bestand; een 'emf', 'wmf' of 'cmx' formaat. Daarnaast willen we het gebruikte lettertype (font) en de gebruikte kleuren (rgb, cmyk, pms) graag weten zodat we uw logo zo exact mogelijk kunnen namaken. Alvorens te borduren krijgt u van ons een voorbeeld per mail toegestuurd ter goedkeuring. 
 
Het borduren zelf
Ook het borduren zelf vereist tijd, kennis en ervaring. Afhankelijk van de toepassing en het materiaal waarop geborduurd wordt, bepalen we welke versteviging nodig is voor de borduring. Deze versteviging, ook wel borduurvlies genoemd, bepaalt mede de kwaliteit van de borduring op korte en lange termijn. Ook na diverse wasbeurten moet de borduring er nog mooi uitzien! Bij sommige textielsoorten zoals handdoeken, dient ook de bovenkant van een vlies te worden voorzien. Dit extra vlies zorgt ervoor dat de steken niet in de stof verdwijnen en daardoor niet goed zichtbaar zijn. Ook de plaats van de borduring is belangrijk en moet precies worden uitgemeten. Gebeurt dit niet goed dan staat de borduring scheef of op de verkeerde plek. Daarna wordt het te borduren materiaal samen met het borduurvlies in een borduurraam ingespannen en aan de machine bevestigd. Nadat de machine het borduurbestand heeft ingelezen en de juiste kleuren garen op de machine zijn geplaatst kan de machine de afbeelding gaan borduren. Als de machine klaar is, volgt de afwerking waarbij overtollig vlies wordt weggeknipt en de borduring wordt nagekeken. 

Zodra uw bestelling klaar is pakken we het, indien gewenst, mooi in en sturen het op. Ophalen is natuurlijk ook mogelijk en binnen de gemeente Stein leveren wij het persoonlijk bij u af tegen geringe meerkosten. Verder zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.